Spørgesiden (6):

Vi er altid glade for at kunne give detektorfolket hjælp med at identificere deres fund. Her er et af de mere ekseptionelle af slagsen:

KLIK for forstørrelse!

Dette billede - og 21 mere - plus det forståelige spørgsmål: Hvad er det jeg har fundet? De fleste var ret lette at bestemme - der er tale om borgerkrigsmønter og kun to forskellige typer, men så også ovenstående, hvor for- og bagside overhovedet ikke passede sammen. Var der tale om en hidtil ukendt type?
Klik på mønten eller her for historien.

Denne møntefterligning har vi efterhånden fået spørgsmål om nogle gange, men vi har ikke kunnet sige meget andet om at det ikke var en mønt, men en sovenir eller erendringspolet. Bl.a. Var Frederik VII død i 1864. Da vi ikke kunde sige mere end dette fik spørgerne bare en svarmail med den besked, men nu har vi historien:

En lille historie om en Dybbøl-skillingmønt af Jørgen Frederiksen, medlem nr. 84, fra Amagerlands numismatiske forenings medlemsblad nr. 380

Da jeg og fruen sidste sommer sammen med datteren, svigersønnen og 2 dejlige børnebørn besøgte "Historiecenter Dybbøl Banke" skulle vi veksle til skilling for at prøve forskellige ting eller hvis man skulle købe noget - f.eks. nogle gode 1864-øl eller barnebarnet skulle bage pandekage. Her fik man så for 7,00 danske kroner "1 skilling 1864 Dybbøl" - og da jeg ikke ved så meget om skillingsmønter, så ment jeg at denne mønt var lavet for sjov og i forretningsmæssigt øjeblik. Jeg har så tjekket på nettet og fundet ud af at på Bruun-Rasmussen Auktioner har de haft en lignende mønt, men som vist nok var blevet trukket tilbage fra auktionen. Der var ellers budt op til kr. 270,00 for denne mønt. Kan det være rigtigt, for så har jeg sikkert 2 stk. til salg til sådan en fin pris.
Er der nogen som har interesse i dette?

Det seneste spørgsmål drejer sig om denne medalje:

Vi ved intet om den, udover at det netop er en medalje og at det ikke er nogen officiel udgivelse, men håber at nogen ude i cyberspace kan belyse sagen. Vi vil være glade for en mail med oprindelse, anledning osv.


Tidligere indslag på "5. spørgeside" - med og uden svar - KLIK her!
Tidligere indslag på "4. spørgeside" - med og uden svar - KLIK her!
Tidligere indslag på "3. spørgeside" - med og uden svar - KLIK her!
Tidligere indslag på "2. spørgeside" - med og uden svar - KLIK her!
Ældste indslag på "1. spørgeside" - med og uden svar - KLIK her!


Vi hører meget gerne fra vore læsere - hjælp os! Send os en mail.


Tilbage til Dansk Mønts forside.