Frederik 1.s søslinge

I anledning af Dansk Numismatisk Forenings 125 års jubilæum udgav foreningen bogen Frederik 1.s Søslinge af Niels Jørgen Jensen og Mogens Skjoldager (Dansk Mønts redaktører).

Foreningen skriver:

Niels Jørgen Jensen og Mogens Skjoldager har specialiseret sig i mønter fra borgerkrigstiden til og med de første oldenborgske konger. Fra slutningen af denne periode stammer de underlødige søslinge fra Frederik I’s tidlige regeringsår (1524-1528) i et uropræget Danmark. Mønterne angiver alle i omskriften møntstedet, hvorfra de er præget. I Vestdanmark er søslingene udmøntet i Ribe og Aalborg og i Østdanmark i København, Malmø, Landskrona og Ronneby. Der er ikke tale om pragtmønter, men derimod om den almindelige danskers mønt, og med nogle få undtagelser er søslingene fortsat så almindelige, at det giver private samlere mulighed for at opbygge en repræsentativ samling der omfatter alle møntsteder.

Bogen, der indeholder en CD med det anvendte materiale, koster 200 kr. for medlemmer og 293,75 kr. i almindelig salg og kan bestilles på foreningens hjemmesiden under Litteraturbestilling. Bogen udkom ved jubilæumsreceptionen den 26. november 2010.

Forfatterne holdt onsdag d. 23. februar 2011 et foredrag om søslingene i Dansk Numismatisk Forening, om hvilket foredrag museumsinspektør Michael Märcher (KMMS) efterfølgende skrev, at det var "...et af de bedste foredrag i DNF, som jeg har overværet (perioden 2006-11)."


Svensk Numismatisk Forenings skrev:


Tilbage Dansk Mønts forside