Falske - efter Frederik 6.

Op til Christian IV findes flere eksempler på mønter der umiddelbart ser rigtige ud, men som er rene fantasimønter - se disse. Desuden findes adskillige der klart giver sig ud for at være hvad de er, nemlig efterligninger af eksisterende mønter - se disse.


Christian 8.

Hede 4A. Antagelig samtidige forfalskninger. (Lerches samling)

Hede 6. For- og bagsideform til slyngstøbning af Chr. VIIIs 62 rigsbankskilling. (Lerches samling)

Hede 5. Antagelig samtidig forfalskning. Den ser dog ud til ikke at stamme fra ovenstående form. (Lerches samling)

Frederik 7.

Hede 8B. Antagelig samtidige forfalskning. (Lerches samling)

Hede 14. Afstøbning af prøvemønt. (Lerches samling)

Hede 18. Mønten kendes kun i nypræg og som denne afstøbning (fra Lerches samling)

Efter 1874

Hede 8. Bagsidestempel til guldtyvekrone. Vi kender dog ingen eksempler på falske danske guld 20- eller 10kroner. (Lerches samling)

Hede 13. Bagside af sølvtokrone. Anvendelse ukendt. (Lerches samling)

Hede 14. Antagelig samtidige afstøbninger i blødt metal. (Lerches samling)

Hede 20A. Tokronen 1924 regnedes indtil 2014 (se herunder) for den sidste samtidige falske mønt der blev produceret i betydeligt omfang. Kendes som Århusforfalskningen. (Den klipannullerede er fra Lerches samling)
Mere om Århustokronen - Klik her.


I 2014 dukkede 2, 5, 10 og især 20-kroner op der i første omgang blev opfattet som falske.
Læs mere her.

Kinakopier af danske øre- og kronemønter. Dansk Numismatisk Forening har et mindre afsnit om falske mønter. Her vises eksempler på kinesisk fremstillede falske mønter. Det drejer sig om de 10 dyreste (efter Sieg) kobber- og aluminiumbroncemønter. De forekommer både med og uden kopistempling, og udmærker sig alle ved at være i god bevaringstilstand.

November 2015: Unoderne breder sig. dba.dk har dette tilbud:

Ud over denne ½-krone udbyder sælgeren også 10 øre 1923 plus ifølge teksten "andre af de sjældne årgangsmønter i flotte falske samlerudgaver". Men hvem køber den slags? Hvis man er årstalssamler så snyder man da først og fremmest sig selv. Er man typesamler, kan begge typer fås ægte til samme pris eller billigere bare med andet årstal.
Tilbage er så dem, der har til hensigt at snyde andre. Tilbudet tydeliggør, at der er tale om falske mønter, men det følger jo ikke mønten, når den kommer videre fra udbyderen.

I Siegs Møntkatalog kan du se, hvilke af de nyere danske, norske, svenske og finske mønter, der fremstilles som forfalskninger.
Salget af ½-kronen er antagelig ulovlig, da den stadig er gangbar på Færøerne.


Tilbage til Falske mønter
Tilbage til Dansk Mønts forside