Udenlandske falske mønter fra Christian Lerches samling

OBS! Møntbillederne her er ikke tilpasset til indbyrdes rigtig størrelse i forhold til hinanden.
Mønterne på denne side er kun medtaget for at bringe Christian Lerches samling af falske mønter i sin helhed. Det er ikke tanken at udvide denne side med andre falske udenlandske mønter.

Selv om falske mønter ikke lige er vores område, og da slet ikke udenlandske, kaster vi os ud i nogle råd man kan have nytte af specielt ved køb af dem i udlandet.
Mønter fra antikken har uhæderlige personer forfalsket i mange år. De findes i rigt mål på loppemarkeder og hos gadehandlere ved de store turistatraktioner. Altså lad være med at købe hos en gadehandler uden for Collosseum. Kobbermønter fra efter ca. 100 e.Kr. forfalskes ikke så ofte da de er relativt almindelige, ikke har så stor en samlerskare og kan erhverves i ægte stand hos solide mønthandlere for helt ned til 10 - 20 kr. selvfølgelig afhængig af kvalitet. På lokaliteter der har få turister som f.eks. Uzsbekistan og helst på seværdigheder, der knap nok er nævnt i rejsebeskrivelserne, kan det godt betale sig at se præsenteret materiale grundigt igennem. Der kan der godt være bid. MEN HUSK mange lande har restriktioner på udførsel af antikviteter. F.eks. har mange af de tidligere sovjetrepublikker bevaret reglen fra sovjettiden, at alt fra før 1945 er antikt og ikke må udføres uden en tilladelse.

Kina udgør et særligt problem. De er rigtig dygtige til at lave vellignende kopimønter, og de holder sig ikke kun til de kendte tradedollars og lignende store sølvmønter. De laver også i stor udstrækning kopier af udenlandske - bl.a. danske dyre mønter (se afsnittet om falske danske mønter).

 


Tilbage til Falske Mønter
Tilbage til Dansk Mønts forside